1750'den Fazla TÜRKİYE'NİN EN GÜZEL VİLLA MODELLERİ! Uygulamasını Yaptığımız İşlerde Projelendirme ÜCRETSİZDİR!

Bir köye ev yapma koşulları arsanın “Köy Yerleşik Alanı” içerisinde veya dışarısında olması ile farklılaşmaktadır.

Her iki alanda da 3194 sayılı İmar Yasasına bağlı olarak çıkartılan “Belediye ve Mücavir Alan sınırları içinde ve dışında planı bulunmayan alanlarda uygulanacak imar yönetmeliği” hükümleri geçerlidir.

Söz konusu yönetmeliğe göre;
Eğer arsa, “ Köy yerleşik alanı “ içerisindeyse;

· Köy yerleşik alanlarında sadece köy nüfusuna kayıtlı ve köyde sürekli oturanlarca yapılacak konut, tarım ve hayvancılık amaçlı yapılar ile köy odası, köy camii vb. köy ortak yapıları inşaat ve yapı kullanma iznine tabi değildir. Ancak, yapının fen ve sağlık kurallarına uygun olması ve köy ihtiyar heyetinden izin alınması şarttır.

· Yukarıdaki sayılan yapılar dışındaki ruhsata tabi yapılara inşaat ve yapı kullanma izni, valiliklerce verilir.

· Köy ve mezarlıkların yerleşik alanları içinde yapılacak ifraz işlemlerinde, parsel genişlikleri (10.00) m’den, parsel derinlikleride (20.00) m’den az olamaz.

· İfraz suretiyle meydana gelecek yol, otopark, yeşil alan gibi yerle düzenleme ortaklık payı köy tüzel kişiliği adına bedelsiz terk edilir. Bu oran parselin %35’inden fazla olamaz.

· Bina cephe ve istikametlerinin, köy mevcut teşekkülü esas alınarak taahhütname alınarak tayin ve tespitine köy ihtiyar heyeti yetkilidir.

· İfraz edilmedikçe bir parsel üzerine lüzumlu müştemilat binaları dışında birden fazla yapı yapılamaz.

· Köy ve mezarların yerleşik alanlarında taban alanı kat sayısı (müştemilat da dahil) %50’yi geçemez.

Eğer arsa köy yerleşim alanı içerisinde değilse ;
· TAKS : % 5 (Taban alanı katsayısı- Bir yapının parsel tabanında kapsadığı inşaat alanın parsel alanına oranı.)

· Maksimum inşaat alanı 250 m2.

· H : 6.50 m. (Yükseklik)

· Parselin kadastral yola cephesi olması gerekir.

· Eğer parsel çok büyük olduğunda çeşitli nedenlerden dolayı ifraz söz konusu ise, ifrazlardan (Bölünme) sonra elde edilecek her parsel 5.000 m2 ‘den küçük olamaz. Bu parsellerin tapu kadastro veya tapulama haritasında bulunan veya var olan bir yola, yapılan ifrazdan sonra en az 25 m. Cephesi bulunması zorunludur.

· İmar durumu almak için, tapu veya tapu yerine geçecek belge ve röperli kroki ile Bayındırlık ve İskan Müdürlüğüne başvurmak gerekmektedir. Alınacak imar durumu doğrultusunda hazırlanacak proje ile yine Bayındırlık ve İskan Müdürlüğüne başvurularak ruhsat almak mümkündür. Arsa, köy yerleşik alanı dışında olduğunda da muhtardan izin almak söz konusu değildir.

Benzer Yazılar

SerProfil – Hafif Çelik Yapı Profilleri İmalat ve Montaj

SerProfil – Hafif Çelik Yapı Profilleri...

SerProfil – Hafif Çelik Yapı Profilleri İmalat ve Montaj –Hafif Olduğu İçin İlk Yatırım Maliyeti Çok Düşüktür. Aynı mukavemet değerlerine göre açık profillerinin yaklaşık % 45 daha hafif oluşu, ilk yatırım maliyet ini de aynı oranda düşürür. –Hafif Olduğu İçin Temel ve Kolon Maliyetlerini Azaltır. Açık profillerinin zati ağırlığı daha az olduğu için, çatıdan binayı […]

Villalarda Kullandığımız Siding (Yalı Baskı)

Villalarda Kullandığımız Siding (Yalı Baskı)...

Siding (yalı baskı) Hakkında Merak Ettikleriniz Siding (yalı baskı), ısıya ve suya dayanıklı bir dış cephe kaplama sistemidir.Ülkemizde de kullanımı hızla artmaktadır. Ülkemizde kullanılan sidingin vinil, ahşap, fiber, kompozit, alüminyum, xps gibi çeşitleri mevcuttur. En yaygın olanı son 4-5 yıldır kullanılmakta olan Vinil Siding’dir. Ülkemizde bu malzemelerin yerli ve ithal olanlarını temin edebilirsiniz. alosiding.com size […]

Depreme Karşı “Çelik Konstrüksiyon Ev Villa” Önerisi

Depreme Karşı “Çelik Konstrüksiyon Ev V...

SerVilla Genel Müdürü Mimar İdris YAĞMAHAN, “Klasik bina yöntemlerini terk ederek yüksek güvenlikteki yapılara yönelmeliyiz. Çelik ev bunun için çok önemli bir alternatif” ifadelerin kullandı SerVilla Genel Müdürü Mimar İdris YAĞMAHAN, Elazığ depreminden çıkartması gereken önemli dersler bulunduğunu belirterek, depreme dayanıklı konutlar için çelik konstrüksiyon ev modelinin tercih edilmesi gerektiğini bildirdi. Mimar İdris YAĞMAHAN yaptığı […]